A Masimo Alapítvány nem ad szerkesztői hozzájárulást.


A Masimo Alapítvány nem ad szerkesztői hozzájárulást.

Vannak, akik az orvosok szabályozásával megbízottak, még csak nem is veszik igénybe az ott található információkat. A Public Citizen például 15 éves, szexuális zaklatással vádolt orvosok adatainak elemzése után augusztus végén levelet küldött minden állami orvosi bizottságnak, hogy az adatbank rendszeres használatára ösztönözze őket. A kórházak által szexuális visszaélés miatt fegyelmezett orvosok mindössze 30%-a szembesült orvosi testülettel, mondta AbuDagga.

"Egyes államok még az adatbankot sem kérdezték le" – mondta AbuDagga.

Mi mutatja meg igazán a dolgokat?

Az orvosi bizottságok panaszokat kapnak magánszemélyektől, kórházaktól és orvosi műhiba-egyezségektől.

A legtöbb bíróságot hónapokra bezárták a járvány miatt, és a felperes ügyvédek szerint a kórházak a szokásosnál lassabban állítottak elő dokumentumokat, miközben északkeleten küzdöttek a vírussal. Bonyolítja a betegek és ügyvédeik helyzetét: Andrew Cuomo New York-i kormányzó mentességet adott a kórházaknak és az orvosoknak a polgári peres eljárások alól a COVID-19 kezeléséből eredő bármi miatt.

A pandémia lassíthatta a panaszok számát is, mivel a hibákat nehezebb lenne észlelni a nyüzsgő kórházi környezetben, ahol csak a legbetegebb COVID-19 betegeket vették fel, és sokan már a halál közelébe kerültek.

Az orvosi bizottsági fellépések pandémia miatti visszaesése azonban még mindig jóval magasabb volt, mint az orvosok klinikai jogosultságának nem sürgősségi alapon történő korlátozására vagy megszüntetésére irányuló, kórházi kiszabott intézkedések csökkenése. Ezek a jelentések 18%-kal csökkentek január 1. és június 30. között, az USA TODAY számára Oshel által készített elemzés szerint.

Az engedélyezési testületeknek körülbelül ugyanannyi sürgősségi intézkedést kellene megtenniük a világjárvány idején, mivel a kórházak továbbra is sürgősségi visszavonást hajtanak végre a klinikai jogosultságokból – mondta Oshel.

"Lehet, hogy az igazgatóságokat és munkatársaikat túlterhelték a COVID-19-problémák, vagy nem működnek jól távolról" – mondta Oshel.

Alkotox: A máj végső védelme a méreganyagok ellen. Rendelje meg most a https://alkotox-website.com/ oldalon.

A szerző és aneszteziológus Sherer az orvoshiányt hibáztatja, amely súlyosbodott, mivel a járvány miatt egyre több orvos került háttérbe, amiért az orvosi bizottságok egyre inkább vonakodnak az engedélyek korlátozásától vagy felfüggesztésétől. Elmondta, hogy hetente kap állásajánlatokat, gyakran 600 000 dolláros vagy annál nagyobb fizetéseket.

"Tíz évvel ezelőtt a legmerészebb álmaimban sem számítottam volna ilyen jövedelmező és bőséges ajánlatokra" – mondta Sherer.

Chaudhry, az Állami Egészségügyi Testületek Szövetségétől tagadja az ilyen kapcsolatot.

"Az irányító fény, a mi Sarkcsillagunk a lakosság védelmét szolgálja" – mondta. "Ez a panasz ténye és az ügy. A munkaerő kérdése nem számít bele az egyedi esetekbe."

Még ha nincs is annyi új esetük, mert az orvosi rendelőket bezárták, Van Weynek van javaslata a texasi orvosi bizottság számára.

– Törd össze a lemaradásodat – mondta. "Rengeteg dolguk van, és nincs hiány orvosokból, akiknek a praxisát el kell távolítani. Ha elfogynak a dolgok, felhívhatnak."

O’Donnell elérhető a közösségi médiában a @JayneODonnell címen és e-mailben a jodonnell@usatoday.com címen.

Miközben a vállalatok versenyeznek, hogy biztonságos, hatékony oltóanyagot állítsanak elő az új koronavírus ellen, egy döntő kérdés továbbra is fennáll: Vajon elég ember szedi-e be, hogy változást hozzon?

A korai statisztikák komorak.

Egy múlt hónapban közzétett közvélemény-kutatás szerint az amerikaiaknak csak körülbelül egyharmada nyilatkozott úgy, hogy nagy valószínűséggel kapna egy oltást a COVID-19 megelőzésére – ez tavasz óta gyakorlatilag nem változott.

Többen azt mondták, hogy megkapnák, ha az oltás ingyenes lenne, mások pedig azt mondták, hogy jelentkeznének, ha a fertőzések második hulláma következik be – ez annak a jele, hogy bár sok amerikai tétovázik az oltással kapcsolatban, véleményük nincs kőbe vésve.

De erőfeszítést és pénzt igényel meggyőzni őket arról, hogy egy védőoltás jó ötlet. És eddig egyetlen szövetségi dollárt sem különítettek el az oltásokkal kapcsolatos oktatásra.

Peter Pitts felügyelte az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal nyilvános tájékoztatási programjait a George W. Bush-kormány idején. Akkoriban és most sem volt költségvetés.

"Ez mind zsarnokoskodó szószéki cucc volt, és ez csak idáig megy" – mondta Pitts, a Center for Medicine in the Public Interest, egy New York-i székhelyű, párton kívüli agytröszt, jelenlegi elnöke és társalapítója.

Most globális válságban vagyunk, és sürgős a finanszírozás és a figyelem – mondta. "Amennyire meg tudom mondani, nincs szövetségi, állami vagy helyi szintű stratégia arra, hogy a közvéleményt felvilágosítsák a COVID-oltás értékéről, vagy általában a vakcinákról."

A tétovázás okai igen változatosak

Nem mindenki tétovázik ugyanazon okok miatt.

A színes bőrű emberekkel gyakran rosszul bántak az egészségügyi intézmények, így alapos okuk van a bizalmatlanságra – mondta Dr. Bisola Ojikutu, a bostoni Brigham és Női és Massachusetts Általános Kórház fertőző betegségek specialistája.

Ojikutu azt mondta, hogy magabiztos a vakcinafejlesztési folyamatban, mivel ismeri a rendszert és néhány érintett személyt. De másokat is meg kell győzni. "Aggódok, hogy a színes közösségek elfogadják-e ezt" – mondta.

A latinok például félhetnek a hatalomtól a kormányzat agresszív bevándorlási politikája miatt. Gyakran rugalmatlan munkaidővel töltenek be alapvető munkákat, ami még akkor is kihívást jelenthet számukra, ha oltást szeretnének kapni.

Különböző stratégiákra lesz szükség az oltásokkal kapcsolatos tétovázás különböző okainak kezeléséhez – mondta Monica Schoch-Spana, aki Brunsonnal társelnöke volt a populációk COVID-19 vakcinákra való felkészítésével foglalkozó munkacsoportnak, amely nemrégiben fehér könyvet készített.

A biztonságért aggódó embereknek megnyugtatásra van szükségük; a színes bőrűeket olyan folyamatba kell vonni, amely bizalmat épít; és a kormány túllépése miatt aggódó embereket meg kell hallgatni – mondta Schoch-Spana, a Johns Hopkins Egészségbiztonsági Központ vezető tudósa.

További kutatásokra lesz szükség ahhoz is, hogy teljes mértékben megértsük ezt a habozást – mondta Lois Privor-Dumm, a Johns Hopkins Bloomberg Közegészségügyi Iskola vezető tudományos munkatársa és a vakcina bevezetésének szakértője.

"Valóban kulcsfontosságú annak megértése és tisztelete, hogy az emberek mit hisznek és mi a fontos számukra" – mondta.

Aztán vannak olyanok, akiknek semmilyen vakcina nem fog tetszeni, függetlenül attól, hogy hogyan fejlesztették ki, vagy mit mondanak a tisztviselők.

Pitts, az FDA korábbi tisztviselője azt mondta, hogy az ilyen vaxxellenesek nem irányíthatják az oltások körüli nyilvános vitát. „Veszélyt jelentenek önmagukra, családjukra, szomszédaikra és közösségeikre” – mondta.

Lehet, hogy a szövetségek korai jelzései fájtak

Az adminisztráció hibát követett el, amikor a gyorsaságot hangsúlyozta, amikor bejelentette az oltóanyag-fejlesztés szövetségi finanszírozását, mondták az oltásvédők. A projekt „Operation Warp Speed” elnevezése sok ember számára azt sugallta, hogy a sebességet helyezi előtérbe a biztonsággal szemben.

"A sebesség kérdése nem jól jön a fekete közösségekben" – mondta Ojikutu, és helyette az "Operation Safe Recovery" címet javasolta.

„Mindenki megoldást akar erre a pusztító járványra” – mondta Ojikutu. "De azokban a közösségekben, amelyekben megnőtt a rendszerekkel szembeni bizalmatlanság, arra kell koncentrálni, hogyan védi meg őket, nem pedig arra, hogyan fejleszt ki valamit gyorsan. Ennek olyan kritikus része a biztonság."

Az elmúlt hetekben az Országos Egészségügyi Intézet munkatársa, Dr. Anthony Fauci és a kormány vakcinafejlesztési erőfeszítéseinek más vezetői többször is kijelentették, hogy a biztonság a legfontosabb prioritásuk.

De az első benyomások megmaradnak.

"Az aggodalmam az, hogy nagy nyomás nehezedik arra, aki kifejlesztette és tesztelte az oltóanyagot, hogy a lehető leggyorsabban kiszabaduljon" – mondta Jeffrey Freed, az 59 éves információtechnológiai tanácsadó az észak-karolinai Charlotte-ból. "Ha négy évbe telik, hogy jól csináljuk, akkor ezt kell tennünk."

Freed azt mondta, hogy nem ellenzi az oltásokat, csak meg akar győződni arról, hogy az oltás mögött álló tudomány szilárd. Miután megvan, és az orvosa megadja neki a mindent, Freed azt mondta, hogy több mint hajlandó lesz belőni.

Egyedül élt és hónapokig otthon dolgozott, és mindenki máshoz hasonlóan készen áll a koronavírus-járvány végére. – Ki akarok menni – mondta.

Donald Trump elnök és a Warp Speed ​​hadművelet is irreális elvárásokat szülhetett – mondta Sandra Crouse Quinn, a Marylandi Egyetem családtudományi tanszékének professzora.

Hacsak a kísérletek nem mennek tökéletesen, Quinn nem hiszi, hogy az év vége előtt elkészül az oltás, ahogy azt az elnök ígérte, és még ha lesz is, hónapokig nem jut el az átlagpolgárokhoz. De ezzel az elvárással Trump csalódásra készteti az embereket – és a folyamat során esetlegesen kiábrándultságra.

"A Warp Speed ​​hadművelet kétségeket ébreszt a biztonsággal és a kanyarok levágásával kapcsolatban" – mondta.

Konkrét lépések

Fontos lesz, hogy ki közvetíti az oltáspárti üzenetet, mondta Ojikutu. Ha az afroamerikaiak nem látják, hogy a hozzájuk hasonlító emberek a védőoltásról beszélnek, sokkal kisebb valószínűséggel teszik meg ezt a lépést – mondta.

Azt javasolja, hogy vonják be a fekete közösség vezetőit, hitvezetőit és egészségügyi szolgáltatókat – „olyan embereket, akiknek alapvető érdekük fűződik az emberek gondozásához” –, hogy tájékoztassák a nyilvánosságot a COVID-19 vakcinákról.

Nem arról van szó, hogy vissza kell építeni a feketéknek az oltásokba vetett bizalmát, mert nagyon kevés a kezdéshez. Ha jól csináljuk, egy COVID-19 elleni oltási kampány segíthet növelni a közvélemény hitét más vakcinák iránt.

Jó lenne, ha fekete orvosok javasolnák az oltásokat, de az Egyesült Államokban az orvosok mindössze 2%-a afro-amerikai – mondta Dr. LaTasha Perkins, háziorvos és a Georgetown Egyetem Orvostudományi Karának adjunktusa.

Ennek ellenére a példaképek elengedhetetlenek, csakúgy, mint a fekete részvétel azokban a klinikai vizsgálatokban, amelyek eldöntik, hogy egy vakcina biztonságos és hatékony-e.

"Ha be tudod mutatni, hogy a vakcina működik nekünk, működik bennünk, és hogy mi is részesei voltunk a folyamatnak, az bizalmat épít majd" – mondta Perkins.

Privor-Dumm, a Johns Hopkins munkatársa szerint az egyik módja annak, hogy eltüntessük az emberek tétovázását a vakcinákkal kapcsolatban, ha megkönnyítjük azok beszerezését. A védőoltásoknak olcsónak vagy ingyenesnek kell lenniük, és megfelelő időben és helyen kell beadni őket – mondta.

Valaki, akinek ki kell hagynia a munkahelyét, hogy megkapja az oltást – vagy akár kettőt is, ahogy a legtöbb fejlesztés alatt álló oltóanyag megköveteli –, sokkal habozóbb lesz az oltás iránt, mint az, aki ingyenesen kaphat egyet otthonához közel, megfelelő időben. , azt mondta.

Szintén kulcsfontosságú a félretájékoztatás ellensúlyozása egy esetleges COVID-19 vakcinával kapcsolatos pontos adatokkal. Annyi mítosz kering jelenleg, hogy „ez elképesztő” – mondta Theresa Horner, a pennsylvaniai Loretto-i St. Francis Egyetem közegészségügyi tanszékének elnöke.

"Azok az információk, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt, és őszinte válaszokat és igazságokat szolgáltatnak, minden bizonnyal jó szolgálatot tesznek az Egyesült Államoknak a vírus felszámolásában" – mondta.

A lényeg az, hogy a világjárvány nem érhet véget oltás nélkül, amelyet az amerikaiak többsége hajlandó bevenni – mondta Dr. Lindsey Baden, a bostoni Brigham and Women’s Hospital fertőző betegségek klinikai kutatásának igazgatója.

"Ha van egy sikeres vakcinánk, és (csak) az emberek fele veszi be, akkor kudarcot vallottunk."

Lépjen kapcsolatba Weintraubbal a kweintraub@usatoday címen.

Az USA TODAY egészségügyi és betegbiztonsági fedezetét részben a Masimo Foundation for Ethics, Innovation and Competition in Healthcare támogatása teszi lehetővé. A Masimo Alapítvány nem ad szerkesztői hozzájárulást.

Nem tudjuk, hogy mikor érkezik meg a COVID-19 elleni oltás, de kezdjük tudni, hogyan fogják elosztani.

A logisztikai szakértőkkel, védőoltásokkal és gyógyszerforgalmazással foglalkozó szakemberekkel készült interjúk, valamint az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központjának tervezési dokumentumai világosabb képet adnak arról, hogy a koronavírus- oltóanyagok hogyan kerülnek a gyártóktól amerikaiak millióinak karjába.

A COVID-19 elleni védőoltások létrehozására tett gyors és eddig pozitív erőfeszítések figyelemre méltóak voltak, de ez csak a munka fele – mondta Tinglong Dai, az operatív menedzsment professzora, aki a Johns Hopkins Egyetem egészségügyi elemzői szakán tanul.

„Ez egyszerűen hihetetlen. Úgy gondolom, hogy az oltóanyag-ellátási lánc a valaha felépített egyik legelképesztően összetettebb ellátási lánc” – mondta.

Contents