BA.5 so v ZDA zaznali konec aprila, so povedali strokovnjaki.


BA.5 so v ZDA zaznali konec aprila, so povedali strokovnjaki.

Zagovorniki opozarjajo na dve majhni študiji o vibracijah celotnega telesa kot dokaz. Te študije so pokazale izboljšan pretok krvi pri https://slovenia.gluconol-website.com/ njihovih preiskovancih, vendar je težko ugotoviti, da izboljšan pretok krvi vodi k izboljšanemu izločanju metabolitov, ki povzročajo bolečino.

Ali je vredno poskusiti masažne pištole?

Bistvo je, da bi morali številne prednosti ročnih tolkalnih masažnih pištol, ki jih spodbuja proizvajalec, jemati z rezervo, dokler ne dobimo dokončnejših raziskav. Ne rečem, da ne delujejo – osebno sem oboževalec in sem jih priporočal tako prijateljem kot družini.

Prav tako mislim, da bi lahko bil v igri zanimiv nevro-biološki povratni mehanizem; Obstaja teorija, da visokofrekvenčna udarna terapija pošilja signale v možgane hitreje, kot lahko potujejo signali bolečine, kar lahko preglasi in zmanjša mišično bolečino. Med vrhunskimi športniki in trenerji ni dvoma o neverjetni vlogi, ki jo ima um pri okrevanju, odzivu na bolečino in učinkovitosti.

Glede na to, da so se cene ročnih masažnih pištol zaradi konkurence med proizvajalci precej znižale, priporočam, da jih vključite v ogrevanje pred vadbo in/ali za bolečine v mišicah po vadbi, da vidite, ali pomaga.

Če želite poskusiti: osredotočite se na določeno mehko tkivo ali mišico eno do dve minuti naenkrat. Ne uporabljajte na modricah, zvinih, odprtih ranah ali akutno poškodovanih območjih z oteklino. Prav tako ne uporabljajte na okostnih predelih, kot so hrbtenica ali sklepi.

Ali si vedel…? Zakaj bi Epsomova sol morala biti stalnica v vaši domači omarici z zdravili

Vas mučijo bolečine v križu? Morda je čas, da razmislite zunaj omarice z zdravili.

Vsi si na rane mažejo vodikov peroksid: res ne bi smeli.

Michael Daignault, MD, je certificirani zdravnik urgence v Los Angelesu. Študiral je globalno zdravje na univerzi Georgetown in ima diplomo iz medicine na univerzi Ben-Gurion. Zaključil je specializacijo iz urgentne medicine v medicinskem centru Lincoln v južnem Bronxu. Je tudi nekdanji prostovoljec mirovnih enot Združenih držav Amerike. Poiščite ga na Instagramu @dr.daignault

Ali pogrešate potenje v savni ali parni sobi po vadbi v fitnesu? Niste sami. Ker je pandemija COVID-19 zaprla telovadnice in fitnes studie, nikoli ni bil boljši čas, da razmislite o dodajanju infrardeče savne podjetja Good Health Saunas v svoj dom.

Ne glede na to, ali hrepenite po vročini, želite poskusiti izboljšati svojo gibčnost ali želite podpreti svoje splošno zdravje in dobro počutje, je lahko nakup infrardeče savne učinkovit in higieničen način, da ponovno ustvarite eno svojih najljubših ugodnosti članstva v telovadnici v udobju. in varnost lastnega doma.

Tukaj je osem potencialnih zdravstvenih koristi infrardeče savne.

1. Neposredno segrejejo vaše telo

Infrardeča savna se razlikuje od navadne savne. Uporablja infrardečo svetlobo za neposredno ogrevanje vašega telesa, medtem ko tradicionalne savne segrejejo zrak, ki nato segreje vaše telo. Infrardeče savne ogrejejo vašo kožo, tkiva in mišice, ne da bi morali močno segreti zrak okoli sebe.

2. Pomagajo podpirati enega od naravnih procesov razstrupljanja vašega telesa

Znojenje je naraven način čiščenja telesa in v infrardeči savni se boste zagotovo potili. Ne pozabite piti veliko vode pred in po vsaki seji, da napolnite izgubljeno tekočino.

3. Prav tako pomagajo podpirati zdravo cirkulacijo

Ko sedite v savni, se zaradi toplote vaše krvne žile naravno razširijo, srčni utrip pa se poveča. To se zgodi podobno kot pri vadbi.

4. Lahko bi bili dobri za vašo kožo

Infrardeča savna lahko koristi skoraj vsem večjim organom v vašem telesu in vaša koža – vaš največji organ – ni izjema. Vse je odvisno od cirkulacije in razstrupljanja: vročine in znoja.

5. Lahko so odličen način za sprostitev pred spanjem

Kulture že tisočletja uporabljajo parne kopeli in različne različice savn za sproščanje in čiščenje duha in telesa. Uporaba infrardeče savne ponoči je lahko zdrava navada, ki vaše telo spodbuja k počitku in sprostitvi.

6. Ogrejejo vaše mišice, kosti in druga tkiva

Nekateri ljudje pravijo, da čutijo mraz »v kosteh«, savne pa ljudem omogočajo, da občutijo pomirjujočo poletno toplino kadarkoli v letu. Če živite v hladnem podnebju, veste, da nizke temperature naravno povzročajo zožitev, medtem ko toplota spodbuja sproščanje in širjenje.

7. Lahko izboljšajo prožnost

Svojo savnanje združite z nežnim, postopnim raztezanjem kot delom vašega režima okrevanja po vadbi.

8. Omogočajo vam, da uživate v ‘času zase’

S svojimi vgrajenimi možnostmi osvetlitve s kromoterapijo ter tihim, spokojnim in toplim prostorom je lahko infrardeča savna podjetja Good Health Saunas čudovit kraj, kjer se lahko stopi teža sveta. Morda boste ugotovili, da pomaga spodbuditi sprostitev, poveča umirjenost in pomirja vaš um in telo – nekaj, kar je dandanes zelo potrebno.

Zakaj izbrati Good Health Saunas pred drugimi podjetji?

Good Health Saunas si je pridobil sloves zagotavljanja izjemnih storitev za stranke in najkakovostnejše tehnologije infrardeče savne. Posluje že več kot desetletje, njegove infrardeče savne pa testirajo tretje organizacije, da zagotovijo kakovost in varnost. Dokaz teh neodvisnih testov in certifikatov si lahko ogledate na spletni strani podjetja goodhealthsaunas.com/certifications .

Cene so dostopne, podjetje pa vzdržuje zaloge, pripravljene za dostavo. Ponuja tudi doživljenjsko garancijo, ki stoji za Googlovo oceno s petimi zvezdicami z več kot 120 ocenami. Good Health Saunas ponuja visoke denarne popuste in programe financiranja, ki se začnejo že pri 50 USD na mesec, skupaj z različnimi možnostmi 0 %.

Poleg tega infrardeče savne Good Health Saunas:

— Segrejte v 15 do 20 minutah.

— Imajo certificirano kaljeno steklo za varnost in učinkovitost.

— Imajo 360-stopinjski toplotni prodor, skupaj s keramičnimi in ogljikovimi grelniki z nizkim elektromagnetnim poljem.

— So certificirani s strani SGS Galson za vzdrževanje najvišje možne kakovosti zraka na podlagi rezultatov testiranja ravni hlapnih organskih spojin.

— Uporabite les rdeče cedre in hemlocka s certifikatom Forest Stewardship Council.

— Imajo certifikat za emisijsko sposobnost celotnega spektra, kar pomeni, da grelniki oddajajo učinkovito količino infrardeče toplote.

— Vključuje dostavo in nastavitev.

— Podprti z oceno A-plus Better Business Bureau Good Health Saunas in pozitivnimi ocenami družbenih medijev.

Izvedite več o savnah Good Health na goodhealthsaunas.com .

  • BA.5 je še vedno razvrščen kot različica omikrona, vendar ima nove mutacije, ki se razlikujejo od BA.1 in BA.2
  • Prvi primeri so se pojavili na severovzhodu, nato pa so se začeli širiti na jug, srednji zahod in zahod
  • Ali lahko dobite BA.5 dvakrat? Strokovnjaki pravijo, da je malo verjetno v prvem mesecu po okužbi

Podrazličica omikrona BA.5 prevladuje v poletnem valu COVID-19 v ZDA in predstavlja skoraj 80 % novih primerov, glede na model Nowcast Centra za nadzor in preprečevanje bolezni .

V zadnjem tednu, ki se je končal v sredo, je 29 zveznih držav poročalo o več primerih kot teden prej, kaže analiza podatkov univerze Johns Hopkins, ki jo je opravil USA TODAY. Dvajset držav je imelo več smrti kot teden dni prej.

Bolnišnice v 35 zveznih državah so poročale o več bolnikih s COVID-19, bolnišnice v 25 zveznih državah pa so imele več bolnikov na posteljah za intenzivno nego, kažejo podatki zdravstvene in socialne službe.

Tukaj je tisto, kar morate vedeti o BA.5.

Kdaj se je začel BA.5?

BA.5 so v ZDA zaznali konec aprila, so povedali strokovnjaki.

Podrazličico so prvič opazili v Južni Afriki, "vendar to ne pomeni, da je (v ZDA) prispela iz Južne Afrike," je dejal David Dowdy, epidemiolog na Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. Raziskovalci zaradi omejenega nadzora ne vedo, od kod prihaja.

Prvi primeri so se pojavili na severovzhodu, nato pa so se v zadnjem mesecu razširili na južne, srednje zahodne in zahodne države, je dejal Dowdy.

"Od takrat je prišlo do neke vrste počasne rasti," je dejal. "Potrebovala sta približno dva meseca, da smo prišli do trenutnega stanja, kjer menimo, da BA.5 verjetno predstavlja približno dve tretjini vseh primerov COVID."

"Ti predstavljajo število in vrste mutacij znotraj te posebne različice," je dejal dr. David Weber, profesor medicinske pediatrije in epidemiologije na Univerzi Severne Karoline, Chapel Hill. "To je način, da vemo, s katero različico imajo opravka."

BA.5 je razvrščen kot različica omikrona, vendar ima mutacije, po katerih se razlikuje od drugih podvariant omikrona, kot sta BA.1 in BA.2.

Simptomi različice BA.5 pri odraslih, otrocih

Kliniki so povedali, da so številni simptomi BA.5 podobni tistim, ki so jih opazili pri prejšnjih različicah, vključno z zastoji, glavoboli, kašljem in vročino.

Otroci imajo običajno več gastrointestinalnih simptomov, kot so slabost, bolečine v trebuhu, bruhanje in driska, v primerjavi z odraslimi, je povedala dr. Claire Bocchini, specialistka za nalezljive bolezni v Texas Children’s Hospital.

Videla je več primerov krupa pri otrocih. Klinika Mayo opredeljuje krup kot okužbo zgornjih dihalnih poti, ki ovira dihanje in povzroča "lajajoč" kašelj.

"Vsekakor je to okužba, na katero morajo biti pozorni starši otrok, ker večina otrok ne potrebuje hospitalizacije, nekaj jih potrebuje," je dejal Bocchini.

Kako dolgo traja BA.5?

Čeprav nekateri ljudje z BA.5 nimajo nobenih simptomov, strokovnjaki pravijo, da lahko tisti, ki jih, pričakujejo, da se bodo počutili slabo od nekaj dni do nekaj tednov.

"Razlikuje se v širokem spektru," je dejal dr. Mobeen Rathore, profesor na Medicinski fakulteti Univerze v Floridi in član odbora Ameriške akademije za pediatrijo za nalezljive bolezni.

Bocchini je dejal, da je normalen potek bolezni "en do dva tedna akutnih simptomov", vendar imajo lahko tisti, ki so hospitalizirani, bolezen veliko dlje.

"Zelo dobro poznamo dolgotrajne hospitalizacije zaradi zapletov COVID-a," je dejala.

Ali lahko dobite BA.5 dvakrat?

Obstaja malo podatkov, ki podpirajo, ali lahko oseba dvakrat dobi BA.5, vendar zdravstveni strokovnjaki pravijo, da se to verjetno ne bo zgodilo v prvem mesecu po okužbi.

"Prvih nekaj tednov, če imate zdrav imunski sistem, boste verjetno popolnoma odporni na ponovno okužbo," je dejal Dowdy.

Ta zaščita se zmanjša, je dejal. Če je oseba izpostavljena COVID-19, se lahko dva do štiri mesece po okužbi ponovno okuži z isto različico.

Malo verjetno je, da bo BA.5 še naprej krožil v naslednjih nekaj mesecih, saj prebivalstvo gradi imuniteto proti podrazličici. Bolj verjetno je, da se bo pojavila druga različica ali podrazličica omikrona, saj bo virus poskušal zaobiti to imunost in okužiti čim več ljudi.

To je "malo igre mačke in miši med virusom in našim imunskim sistemom," je dejal Dowdy. "Če v naslednjih nekaj mesecih ne bomo videli, da bi se pojavila še ena podrazličica, potem da, zagotovo bodo ljudje ponovno okuženi z BA.5."

Kaj storiti, če se okužite z BA.5

Če ste pozitivni na koronavirus ali se počutite bolne s sorodnimi simptomi, CDC priporoča ostanite doma vsaj pet dni in se izolirajte od drugih članov gospodinjstva.

Agencija svetuje nošenje dobro nameščene maske okoli drugih v domu.

Če 24 ur nimate vročine in se simptomi po petih dneh izboljšajo, CDC pravi, da lahko končate izolacijo, vendar upoštevajte previdnostne ukrepe še pet dodatnih dni. To vključuje nošenje mask in izogibanje potovanjem.

V čem se razlikujeta BA.4 in BA.5? Katere druge različice COVID-19 obstajajo?

BA.4 in BA.5 imata skupni mutaciji z drugimi podrazličicami omikrona, kot sta BA.1 in BA.2, vendar vsebujeta dodatne mutacije znotraj beljakovine konice, poroča Nacionalni inštitut za nalezljive bolezni, inštitut za javno zdravje v Južni Afriki .

Obe podrazličici sta enaki druga drugi v smislu mutacij spike proteina, je dejal inštitut, vendar se razlikujeta v mutacijah, ki so zunaj spike gena.

BA.5 se izogiba imunosti bolje kot BA.4, je dejal Weber; vendar se ne verjame, da je bolj prenosljiv ali povzroča hujšo bolezen.

Razen nekaj naključnih primerov, je dejal Dowdy, verjetno ni nobene druge različice koronavirusa v obtoku zunaj omikrona in njegovih podvrst.

Contents