Селен: Бразилски ядки, меса, яйца, млечни продукти (виж повече по -долу)


Селен: Бразилски ядки, меса, яйца, млечни продукти (виж повече по -долу)

Работата на вашата имунна система е да ви поддържате здрави, като убивате патогени като вируси и вредни бактерии (като коронавирус) или дори нездравословни клетки, които са били повредени от слънцето или рака. Ваксините, за които съм 1000% подкрепяща, помагат на тялото ви да се пребори с някои вируси като грип. За съжаление, няма ваксина за коронавирус. Дано скоро.

Въпреки че има много продукти, обещаващи свойства за „имунно усилване“, свръхактивната имунна система не е добро нещо. Болести и състояния като лупус и дори сезонни алергии са примери за това, което се случва, когато имунната система преминава в свръхпровод. Така че технически не искате да „засилвате“ имунната си система, освен ако не искате да се чувствате като лайна през цялото време.

Вместо това искате да осигурите балансиран имунен отговор – което означава, че имунната ви система функционира нормално, а не над или под отговор на нашественици.

Ето много опростено изтичане на имунната система:

Има две части от имунната система: вродените и придобитите.

Вродената реакция идва първо под формата на кожата, образуваща естествена бариера на патогени, треска (за да вари нашественика до смърт), кашлица (за изхвърляне на гадните неща от тялото ви) и увеличава слуз Производство за улавяне на всичко, което не трябва да е вътре в дихателната ви система. Ще видите треска и кашлица както с коронавируса, така и с грипа.

Придобитият отговор е вторичният отговор. След като патогенът се сдобие с вродения отговор, тялото ви скача в действие, за да контролира инфекцията, като отделя имуноглобулини (известни още като антитела), които са протеини в кръвта, които атакуват и унищожават антигени.

(https://www.britannica.com/science/antibody)

И вродените, и придобитите системи изискват определени хранителни вещества, за да гарантират, че работят правилно. Именно там идва диетата!

Основните витамини и минерали, необходими за здрава имунна система, са: витамини A, C, D, E, B2, B6 и B12, фолиева киселина, желязо, селен и цинк. Всички те са лесно достъпни в диетите на повечето хора, с изключение на веганите, които може да се нуждаят от добавка на B12, ако не консумират храни, окрекувани с B12. Витамин D също може да бъде неоптимален, ако не ядете животински продукти или ядете укрепени храни.

Ето някои източници на горните витамини и минерали:

Витамин А, С: Ярко оцветени плодове и зеленчуци

B витамини: пълнозърнести храни, месо, млечни продукти, бобови растения

Витамин Е: Авокадо, ядки и семена

Витамин D: Укрепени млечни продукти, сьомга, гъби, яйчни жълтъци

фолиева киселина: пълнозърнести храни, листни зеленина

Желязо: Меса, боб, тофу, боб

Селен: Бразилски ядки, меса, яйца, млечни продукти (виж повече по -долу)

цинк: месо, миди, бобови растения

Накратко, ако не получавате достатъчно от тези хранителни вещества, имунната ви система може да страда.

Няма „суперхрани“, които помагат при имунитета, но това не предотвратява „експлозия“ на суперхрана в интернет, предназначена за продажба на продукт.

Ето някои от храните, които съм виждал в социалните медии, за които хората твърдят, че могат да помогнат за предотвратяване и лечение на коронавирус:

Пробиотици: Просто не знаем за пробиотиците. На първо място, ние имаме нулеви улики за това кои бактерии могат да помогнат при предотвратяването на вирусите. Също така микробиомата на всеки е различна – така че това, което работи за един човек, може да не работи за друг. Пробиотиците не са вредни, ако решите да ги вземете така или иначе.

Elderberry: Доказателствата за Elderberry са слаби и се основават на малки проучвания. Той също така оценява Elderberry като лечение на симптоми на настинка и грип, а не за предотвратяване на заболявания. Ей, ако харесвате Elderberry и искате да го вземете, няма вреда.

Колоидно сребро: Нямам идея защо някой би искал да погълне сребро. Колоидното сребро не само няма доказателства зад твърденията, които хората правят относно своите превантивни механизми, но и токсично. Не го приемайте.

Етерични масла: Да, не. Те могат да бъдат „антимикробни“ и „антивирусни“, но опитите да се убият коронавирус с лимоново масло е като да се опиташ да убиеш дрънкалка, като стъпиш върху него. Етеричните масла миришат приятно и това е всичко.

Цистеин: Едно старо, малко проучване показва намалени епизоди на грип при хора, които приемат цистеин в продължение на 6 месеца … което означава, че са го приемали дългосрочно като превенция, а не на фона на вирусно огнище. Все пак това е лошо качество на изследването. Изобщо не се препоръчва.

Витамин С: Получавате достатъчно витамин С в стъбло от броколи или портокал. Прекалените водни разтворими витамини като витамин С просто водят до скъпо пий, тъй като там се озовава излишъкът от тези витамини. Препоръчителният ви прием е около 70-90mg, което лесно можете да получите от 1/2 чаша червен пипер или много други храни.

Селен: Селенът е добре известен със своята роля в здрава имунна система. Но това не означава, че трябва да приемате добавки на селен. Повечето възрастни се нуждаят от 55 микрограма селен на ден, които можете да получите, като изядете една бразилска гайка. Ако смятате, че бразилските ядки имат вкус на мръсотия (тъй като те правят, освен че ги обичам така или иначе), вземете своя селен от пуйка и други меса, яйца, овесени ядки и разнообразие от други храни.

Също така: Препоръчването на селен е нещо и може да се случи, ако ме дозирате мега с добавки.

алкална вода: не. Спри се.

Спирулина: Тези водорасли са известен антиоксидант, но може ли да предотврати коронавируса? Не. Ако искате да вземете Spirulina за другите му ползи за здравето, по -специално протеини и антиоксиданти, отидете направо напред.

Скъпа: дори не е близо.

Вредата от вярването на глупости като горното е, че тя дава на хората фалшиво чувство за сигурност. Не е по -малко вероятно да получите коронавирус, ако приемате мегадози от витамин С или „дезинфекцирате“ ръцете и плотовете с етерични масла и вода в Kangen (тотална измама, ето моя преглед).

Накратко, ето какво можете да направите, за да предотвратите коронавируса:

Измийте правилно ръцете си, със сапун

Спрете да докосвате лицето си (да, знам. Трудно е)

Не се мотай около болни хора.

яжте балансирана диета.

Не се износвайте, като прекалявайте или стресирате.

Спийте достатъчно.

измийте ръцете си. О, казах това вече!

Останете добре,

Аби XO

Млечната е много в новините напоследък. Независимо дали става въпрос за екологичното въздействие на млечната промишленост, предполагаемо ужасно лечение на млечни говеда, Starbucks разширява своите немадьосни предложения за мляко или нова диета отново твърди, че млякото е „възпалително“, млечните продукти просто не могат да се счупят. Продажбите на млечни продукти са спаднали през последното десетилетие, вероятно се дължи поне отчасти на цялото отрицателно преса мляко.

Дали млякото причинява рак?

Сякаш млякото се нуждае от повече проблеми в живота си, има ново проучване, в което се твърди, че чаша мляко на ден увеличава риска от рак на гърдата с 50%.

Толкова предсказуемо, медиите и всички в социалните се изплашват. Защото рак.

Новина от CTV Canada със зловещото заглавие „Една чаша мляко на ден, свързана с до 50 на сто увеличение на риска от рак на гърдата: Проучване“ продължава да казва това:

„Пиейки до една чаша на ден, свързаният риск се повиши до 50 на сто, а за тези, които пият две до три чаши на ден, рискът се увеличи допълнително до 70 % до 80 на сто.“

По -тревожно … Тези цифри съответстват на настоящите диетични указания в САЩ, които препоръчват три чаши мляко на ден за възрастни.

Ако сте виждали заглавията, може да преразгледате навика си за млечни продукти.

Но ако има нещо, на което съм ви научил всички, това е да направите крачка назад, когато видите подобни неща в новините. Поемете дъх и вземете повече информация. Най -вероятно всичко не е така, както изглежда.

осигурих Venti Starbucks и седнах да прочета пълното проучване тази сутрин.

Признавам, че това изследване е било гъсто като ад и не съм статистик. И така, аз се обадих на помощ от Gideon M-K, епидемиолог-по-голям (неговото описание), който ми помогна да отделя данните и да интерпретирам резултатите. Без него не бих могъл да напиша точно сваляне на това проучване.

Дайте му следване в Twitter @GIDMK и прочетете нещата му на Medium.

Какво казват изследванията за свързване на мляко с рак на гърдата

Изследователите събраха данни за 52 795 жени за осем години, които искат да сравнят ефекта от приема на соя спрямо приема на мляко върху риска от рак на гърдата.

Средната възраст на участниците беше на 57 години.

И соевото, и млековото мляко са били противоречиви през годините по отношение на рака на гърдата: има много проучвания (и блогъри и гурута на храненето), които се опитват да привлекат връзка между соя и мляко и рак, но никой наистина не е станал много много много се е получил много Далеч, тъй като доказателствата отказват категорично да посочат в тяхна полза.

Участниците взеха веднъж припомняне на честотата на храната, в началото на периода на изследване. ИТМ е взет веднъж, в началото на периода на изследване. (Съвет: Червен флаг)

Изследователи, контролирани за различни известни рискови фактори на рака на гърдата, включително демографски данни, фамилна анамнеза за рак на гърдата, антропометрия (като тегло), употреба на алкохол, ниво на активност, хормонална и друга употреба на лекарства, скрининг на рак на гърдата и репродуктивна история.

В края на осемте години 1057 участници (2%) са имали рак на гърдата. 86% от тях са били след менопауза.

Сиренето и киселото мляко не изглеждаха със същия ефект върху риска от рак, който теченото мляко прави.

соята изглежда намалява риска от рак, когато се консумира вместо мляко.

Всичко това изглежда наистина страшно, нали! И заглавията … достатъчно е да ви накара да спрете да слагате мляко в кафето си! Хей, бариста, соево мляко на бара, моля!

Може да обичате мляко, но това увеличава ли риска от рак на гърдата?

с изключение на не. Ето какво не е наред с млякото, причиняващо проучване на рака

Искам да започна този раздел със специален вик на медиите и автора на изследването, че е невероятно безотговорен чрез сензаализиране на резултатите и превръщането им в голяма работа, когато всъщност не са.

; Особено в случая с храненето има толкова много объркващи, които биха могли да пропълзят. Ето няколко:

Това проучване не контролира диетата за 8 години. Участниците завършиха една оценка на диетата и резултатите бяха събрани 8 години по -късно. Ами ако диетите им се променят? Промени ли се диетата ви през последните 8 години?

Не бяха измерени всмукване на плодове или зеленчуци. Тези, които са консумирали повече соя, вероятно са консумирали повече плодове и зеленчуци като цяло. Това е моето предположение, но за съжаление проучването не си направи труда да съобщи за този показател (ако изобщо го измерва). Качеството на диетата също не се измерва.

Проучването показа, че жените, които са консумирали мляко, също са по -тежки, са яли повече преработено червено месо и са по -малко активни.

Затлъстяването е подозрителен рисков фактор за рак на гърдата.

Изследванията заявиха, че контролират теглото (ИТМ), но участниците бяха претеглени веднъж, отново в началото на изследването. Колко от тях са тегло през 8 -те години? По-голямата част от жените бяха след менопауза, което направи наддаването на тегло вероятно в този 8-годишен период.

Добавете това към факта, че жените след менопаузата са по-склонни да развият рак на гърдата и вие имате повече объркващи.

И какво е с увеличаването на млякото от риска от рак на гърдата при участниците, но сиренето и киселото мляко изобщо не засягат риска? Въпреки че авторите се опитват да обяснят, че това може да е преработката на мляко в онези други продукти, които биха могли да повлияят на неговите свойства, причиняващи рак, EH. Не го купувам.

Изследователите не дадоха действителни номера за потребителите на соя срещу мляко, можете да опитате това които завършиха с рак на гърдата. Така че всъщност не знаем колко от 1057, които бяха диагностицирани до края на изследването, са били във всяка група. Това не е критично, но е досадно и небрежно.

Мисля, че най -голямото и най -важното нещо, което трябва да се отнеме, е относителният срещу абсолютния риск. Това е най -често срещаният трик, който изследователите и медиите използват, за да ни накарат да кликнат върху заглавие или да дадат на проучване повече ефирно време и е мръсно AF. Това е номерът на примамката и превключването на „50%“, когато в реалния живот рискът всъщност не е близо до това.

Можете ли да си представите, ако пиенето на 3 чаши мляко на ден увеличи риска от рак на гърдата до 80%, както каза авторът на изследването? Тук очевидно нещо не е много наред.

Ето какво е това:

Относителният риск от една чаша мляко, което ви кара да получите рак на гърдата, е 50%, според проучването. Това означава, че ако пиете много мляко, срещу малко мляко, рискът от живота ви да получите рак на гърдата се увеличава с 50% (или по -високо).

Но абсолютният риск, което означава рискът за вас, ако пиете мляко срещу не, е само около 2%.

Така в група от 100 жени, които никога не пият мляко, около 2 ще получат рак на гърдата за десетилетие. Ако всички решиха да пият допълнителна чаша мляко на ден, бихте очаквали да видите един допълнителен случай на рак на гърдата.

Така че дори ако това проучване беше солидно като скала, което не е, това не е точно крещящото заглавие „ще получиш рак от мляко“, което изплашва всички.

Phew.

(Относителен срещу абсолютен риск е като най -големият трън на моя страна и публикацията в блога на Гидиън за него е най -добрият обяснител, който съм виждал. След като го прочетете, никога няма да се заблудите от друго заглавие на Clickbait на Media Media Clickbait Отново!)

Знаеш ли какво също мразя от това проучване? Фактът, че изследователите ни казват, че тяхното проучване на глупости казва, че млякото дава рак на жените, след това се обръщат и насочват пръсти в диетичните указания в САЩ, които препоръчват 3 чаши мляко на ден.

Помислете какво искате за указанията, но това поведение на бедните с петна увеличава недоверието в науката и нашата хранителна система.

Извличането: Млякото причинява рак?

Това проучване беше корелационно и не доказа причинно -следствена връзка. Дали млякото (но не сирене или кисело мляко) е причинило рак? Или беше нещо напълно несвързано?

Изследването не измерва качеството на диетата, плодовете, зеленчука или пълнозърненото зърно.

Жените в проучването бяха претеглени веднъж и дадоха едно хранително изтегляне след 8 години. Диетата и теглото могат да се променят за 8 години, което също може да допринесе за риска от рак. Плюс това, повечето жени бяха след менопауза-и това увеличава риска и от рак. Жените, които са диагностицирани с рак, са имали други рискови фактори извън „млякото“, като например да са по -малко активни, да имат по -висок ИТМ и да ядат повече преработено месо. Какви друго бяха те или къде не ядат, което може да е допринесло за резултата? Никога няма да разберем.

Заглавията са невероятно глупави. Разбира се, те са пленени хора и ги накараха да се чувстват разтревожени. Но те също са изключително подвеждащи. Заглавия като тези еродни доверие в науката.

Ако сте имали рак на гърдата, не сте го причинили, като пиете мляко.

Ако пиете мляко, няма убедителни доказателства – все пак – че това увеличава риска от рак.

и ако скочите на всяко заглавие на храненето, което прочетете, помнете тази статия.

Като четене на това изучаване на блудни публикации? Вижте това, ако пристрастяването към захар е истинска.

Contents